Volders!

Tirol!

Oostenrijk!

 

                                

 

                 

Hier boven zie je een foto van het kerkje in Kuhtai. Kuhtai is een dorpje dat bovenin het Sellraintal ligt, op 2020 meter hoog. Het is in de zomer schitterend: heel ruig, heel mooi, en nog echte natuur. Toch is het voornamelijk een wintersport-oord.

 

KUHTAI

 

Links is een stukje van het Sellraintal. In de directe omgeving (en in) Kuhtai lopen de koeien en de Haflingerpaardjes vrij rond. Op deze manier wordt de natuur onderhouden en de dieren hebben er een prachtig vrij leven. Bovendien is het een schitterend gezicht!

Patscherköfel is een berg boven bij Innsbruck. Vanuit het dorpje Igls kun je met kabinebaan naar boven. Halverwege is er een tussenstation, waar vandaan je kunt lopen. Helemaal boven, op 1952 meter, is het laatste station van die baan. Er is daar een restaurant en diverse mogelijkheden om te wandelen. Vanaf  Patscherköfel heb je een schitterend uitzicht over het Inntal: Innsbruck, de overkant van het dal: Hafelekar Spitze, het Stubaital, en ook de dorpjes Hall in Tirol, en de plaats waar wij meestal kamperen: Volders.

                             

Ook hier is de natuur schitterend. Zeker als je van wandelen houdt, kom je hier aan je trekken. Halverwege is er nog een watertje en diverse punten waar je een schitterend uitzicht hebt.

Innsbruck en het Karwendel gebergte. Gezien vanaf de Patscherköfel.

 

 

 

In het Tirol heb je een aantal meren. Een ervan is de Achensee. De Achensee is vooral bekend om de toeristische plaatsjes, die veelal in de winter worden bezocht: Pertisau, Achenkirch, Jenbach en Maurach. In de zomer is het er ook prachtig. Er is een mogelijkheid om vanaf Jenbach middels een ouderwetse stoomtrein en een boot naar Pertisau te reizen. Verder kan je er eveneens wandelen, is er de mogelijkheid om te zwemmen en kan je er  elektro-bootjes en waterfietsen  huren.

In het Tirol, ongeveer 15 kilometer ten oosten van Innsbruck, ligt het dorpje Volders. Het dorpje is vrij rustig, weinig toerisme, maar heeft wel een camping. De camping wordt beheerd door de familie Altenburger, en bestaat al sinds 1956. Het is een rustige camping, die er altijd goed en verzorgd uit ziet. Het is een vrij rustige camping en heeft hele mooie en ruime plaatsen. De ontvangst is er altijd goed. Ze spreken en verstaan Nederlands, en zijn enorm vriendelijk en behulpzaam. De camping wordt over het algemeen goed bezocht door Nederlanders, en is zeer geschikt voor mensen die niet al te veel extra's zoeken op een camping. Er is een zwembad en een mini-golfbaan, een speeltuintje, maar voor verder vermaak moet je toch buiten de camping gaan zoeken. Voor mensen die dit alles niet nodig vinden is dit een perfecte camping! Honden zijn toegestaan, zelfs meerdere honden per plaats doen ze niet moeilijk over! Voor de mensen die niet van kamperen houden is er de mogelijkheid om in het slot, dat boven de camping ligt, een kamer te huren. Schloss Aschach, dat uit 1574 stamt,  is al jaren in bezit van de familie Altenburger, en ze wonen er zelf nog steeds. Vanaf het slot heb je weer een prachtig uitzicht over Volders en Wattens, en een mooie kijk op het Karwendel gebergte. 

Als je de camping ooit wil bezoeken, is het aan te raden om van te voren te reserveren, de beheerder zal dan een mooie plaats uit zoeken!

Kijk voor meer info op de site van Schloss Camping Volders.

   

         

        Tot ziens in Volders!!!! 

Klik hier om terug te keren naar het hoofdmenu!